Kære Du.

Jeg bliver så vred ind imellem

– jo det gør jeg, og det skal bare ud.

Så her kommer der et af udbruddene.

Er du med her på bloggen, så ved du også om mig at jeg har en holdning til det meste. Og lige her, omkring Paradise Hotel, Robinson og den slags reality serier der kan jeg næsten ikke holde på mig selv af bekymring, vrede, sorg, forskrækkelse og alle mulige og umulige andre følelser.

Jeg havde en samtale med min ældste datter den anden dag, og vi talte netop om den måde at være i verden på.

Samtalen opstod fordi der have været indslag i TV om grupper på facebook, hvor piger agerer lokkeduer for andre pigers kærester, for et “tjekke” om de er utro, eller om de kan lokkes til det…

Hvad fanden handler det om.

Jeg ser så i TV at en kendt parterapeut, som jeg ellers har stor respekt for, udtale at, “der er vel en form for søstersolidaritet der, at det er det der skete i skolegården i 9.klasse da vi var unge”

– ØH nej. Det er det så ikke.

Jeg stod i hvert fald ikke i skolegården og lavede en liste over alle de måder jeg kunne få en eller anden ned med nakken på.

Der er opstået en kultur fra og omkring disse reality shows, hvor det er okay at køre på mistillid.

Hvor det er okay at få andre ned med nakken – ja det er nærmest en must, hvis du skal være med i fællesskabet.

Det er en kultur, hvor det er frygten for at fejle der styrer og hersker, det er den der skaber relationerne, og hvor det eneste det faktisk skaber er en enorm ensomhed i den enkelte. Hvor det at være uperfekt bliver målet for de andres nedgørelser, hvor dine sårbare steder bliver dine “svage” punkter, og det de andre går efter for at få dig til at bukke under for presset.

Der er ikke rum i Paradise Kulturen til at være helt og aldeles almindelig, der er ikke plads eller rum til at nærme sig hinanden i et roligt tempo, hvor der er noget kontakt der etableres før man bliver tætte, hvor den tætte kontakt opstår fordi den ikke kan lade være med at opstå, og hvor den kontakt der udvikler sig har et kærligt og sundt udgangspunkt.

Paradise kulturen skaber relationsdannelse, i et hjerteløst seksualiseret og tomt univers, som ikke bør have nogen plads i den virkelighed der skal danne vores unge i deres mest sårbare tid. Nemlig den tid hvor de danner deres egen identitet.

Som socialkonsulent, har jeg mødt mange familier af forskellig herkomst, forskellig familiekultur og forskellig uddannelsesniveau. Og alle faktorer spiller en rolle i udviklingen af et liv.

Det ved jeg.

Det ved du sikkert også og det ved alle der producerer TV reality shows også. Nogen af disse familier ser paradise sammen – børn ned til 10 år og også yngre nogen gange, ser det.

Jo det gør de – og jeg siger de ikke må, men forældrene elsker jo at grine af dem der klarer sig dårligt på TV og hvad er det mon så de lærer deres børn?

Og det gør på ingen måde noget godt for dem.

Forældre kan sige “jamen det er jo bare underholdning” – og det kan da være de synes det, men reelt så er den kultur der vises frem i Paradise og lignende shows noget børn og unge spejler sig i. Det er med til at forme fremtiden i vores samfund og i verden – og jeg bliver sgu bekymret når jeg tænker på den del.

Det gør jeg altså.

Så herfra skal der lyde en KÆMPE opfordring til ikke at se det, til at stoppe med at adaptere adfærden fra disse serier og til at forstå hvor meget det egentlig påvirker ungdomskulturen.

Hvis du er i tvivl om det med ensomheden det skaber – så prøv at se den der hedder “De perfekte piger” på DR 1 – hør hvad de har at sige om deres liv, hvordan de spejler sig i hvad der “dikteres” fra de sociale medier og dermed også fra realityshows.

Nå – det var bare det jeg ville sige.

Hav en skøn Torsdag.

Du er den vigtigste i dit liv – husk det, og lad ingen andre fortælle dig hvordan du skal leve det, eller hvordan du skal vælge.

Lyt til dit hjerte – gå imod strømmen hvis det er det der skal til – men gør det der tjener dig bedst – ikke de andre.

I al Kærlighed

Mona K

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *