Når arbejdshukommelsen bliver fyldt op….

Kære dig.

har du det nogen gange sådan at dit hoved er ved at sprænges og din tålmodighed er brugt op. Du har mest lyst til at spise alt usundt og til ikke at gøre noget af det du godt ved du skal. Du oplever at dine børn råber højere end de plejer, at Fakta er fyldt med irriterende mennesker der ikke flytter sig eller forstår noget som helst.

Det kan godt være fordi din arbejdshukommelse er fyldt op. Det er der ikke noget unormalt i, det bliver den fra tid til anden – og endnu bedre der er råd for det.

En af de ting du kan gøre, er at sætte dig med papir og blyant og lave en liste – skriv alt det ned der fylder i dit hoved – det behøver ikke være relevant eller se pænt ud, det handler om at tømme dit hoved.

Der er noget psykologisk ved at lave denne handling, den fortæller dit indre at nu tømmes der ud, og så er det det der sker. Du vil opleve at du bliver roligere og dit overskud kommer tilbage når du har gjort det nogen gange.

En anden øvelse du kan lave er at udøve taknemmelighed. Hver dag fokuser på noget du er taknemmelig for. Det er også en rigtig god øvelse at lave sammen med sine børn – eksempelvis om aftenen inden de skal sove. Nogen dage er mindre gode og det kan godt være at taknemmeligheden ikke rækker til mere end “jeg trækker vejret” “jeg sætter en fod foran den anden” og “jeg har mine børn” – og det er også ok. Det der vil ske efter nogen dage er at din hjerne begynder at hjælpe dig med at finde ting at være taknemmelig for, den begynder at samarbejde om projektet – og din krop og dit hjerte responderer.

Din arbejdshukommelse får nogle pauser og vil ikke på samme måde komme på overarbejde. det vil også uden at du gøre særlig meget, mindske din sukkertrang – bare som en sidegevinst, fordi du nu selv skaber endorfinerne der skaber glæde og overskud.

Øvelserne her laver jeg daglig. Jeg skriver lister løbende og jeg finder ting i mit liv jeg er taknemmelig for hver aften.

Du kan sagtens gøre det sammen med dine børn – prøv det inden de skal i sove – det vil på sigt ændre perspektivet og skabe større glæde.

Kærligst Mona K

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *