Når livet skifter farve, side og retning.

Jeg ville have forsvoret at jeg ikke længere skulle være selvstændig social konsulent. Men nu ser det imidlertid ud til at det er den vej det går.

Jeg fik stresssymptomer som førte mig ind i et forløb og en længere granskning sammen med dygtige Psykolog Lene Kragh er jeg kommet frem til, at jeg ikke længere skal gå med de ret tunge social sager alene.

Jeg har brug for at være en del af et team, og løse opgaverne sammen med nogle andre. Jeg har brug for at opleve mig som en del af noget andet og større, og det fører mig mod et fast job. Gerne en stilling hvor alle mine kompetencer kan komme i spil, for dem har jeg en del af efter så mange år i felten.

Og så bliver det mærkeligt. For jeg havde egentlig forestillet mig at mit CV, mine mange års erfaring og generaliserede viden ville give mig et job hurtigere end hurtigt. Men det er ikke tilfældet. Jeg har søgt mange relevante job efterhånden, men jeg kommer end ikke til samtale. Jeg har forhørt mig rundt omkring, hvordan det kan være. Efterspurgt andres tanker omkring emnet, og jeg er ikke kommet tættere på en forklaring der kan gøre det lettere for mig.

Nogen siger det er min alder…. jeg er 57 og har vel 10-15 år tilbage på arbejdsmarkedet – så det giver ingen mening for mig. Tænker jo også det er vigtigt på en arbejdsplads at der er lidt aldersspredning.

Nogen siger det er mine kompetencer, at jeg er overkvalificeret til de job jeg søger. Men det burde vel netop bringe mig til en samtale – så kan arbejdsgiver jo der spørge ind til mine motiver for at søge alligevel.

Nogen siger jeg er for dyr i drift, med så mange års erfaring – og det kan da være, men der er ingen der ringer og spørger om jeg ville være ok med en mindre løn…. det kunne jo være det ikke var pengene der var det vigtigste for mig.

Så er der dem der foreslår at det er fordi de tror jeg skal søge 4 job om ugen – altså, så ville jeg jo ikke gøre mig så meget umage med ansøgningen. I så fald ville de få et postkort.

Og faktisk giver intet af det mening for mig. Jeg søger stillingerne der giver mig lyst til arbejdet, jeg søger stillingerne der taler til mit indre, som fortæller mig at her kan jeg gøre en forskel, jeg søger stillinger der kan forsørge mig nogenlunde – som cirka matcher mine kvalifikationer.

Havde jeg en krystalkugle lige her, ville jeg sætte pris på hvad den kunne fortælle. Og sidder nogen af jer derude med et svar, eller et job – så give mig et kald 60 64 25 03 eller send mig en mail.

En anden pointe her er også at jeg ikke fik stress i udbrud. Jeg formåede faktisk at opsøge hjælpen så jeg forebyggede og ikke blev syg. Så jeg tog min egen medicin, og det virkede.

Lige til alle jer derude, som mærker symptomerne i det små:

hovedpine

søvnbesvær

glemsomhed

koncentrationsbesvær

vent ikke til du ligger ned – opsøg hjælp og læg dit liv om. Selv om jeg endnu ikke har landet et fast job, så har jeg ikke længere stress symptomer, og jeg er glad hver dag.

jeg har stadig opgaver i mit egen firma, og jeg tager gerne imod konsulent opgaver, foredragsaftaler og klienter. Det er de helt tunge opgaver jeg har sagt fra overfor – så jeg er blevet selektiv. Får jeg det dejlige job, er det selvfølgelig der jeg giver sager videre til kolleger så jeg kan være fuldt til stede i det nye.

Jeg hører gerne tanker og oplevelser fra jer.

Kærlig Hilsen

Mona K

info@MonaK.dk

60642503

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *