Med lidt hjælp fra min datter.

Når børn bliver uregerlige på uhensigtsmæssige tidspunkter, så handler det oftest om dig som forælder.

Hvordan det kan du tænke, jo jeg kan fortælle en historie fra jeg selv var mor, til en pige der havde utrolig svært ved at sove om aftenen. Det har siden vist sig at hun er ualmindelig sensitiv og det skulle vi alle lære at tackle.

Men tilbage til dengang 😉 Hun startede som regel med at græde fra klokken 21 og så fortsatte det til klokken 23 – 24 stykker. Hun var omkring 8 måneder gammel……

Det tog næsten livet af mig, at jeg skulle traske frem og tilbage til hendes værelse om aftenen, efter en lang arbejdsdag, hvor jeg ofte følte mig presset, og det var derfor svært for mig at holde en god og kærlig tone. Det var svært at holde mit eget stress ude af ligningen.

Det blev nærmest noget jeg frygtede, at når hendes storesøster (som var 7 år ældre) var lagt i seng, så begyndte det…….

Jeg ventede det næsten, og så sikkert som amen i kirken, ”nægtede” hun, aften efter aften, at sove.

Når jeg havde været på hendes værelse sådan en 5 – 6 gange, tiltog min irritation og min stress. Jeg følte mig som en fiasko som mor, som pædagog og i det hele taget, lagde det alt muligt ovenpå min pressede situation, som slet ikke havde noget med hende at gøre. Min stemme tog efterhånden en falset tone, som kun kunne genkendes som afmagt, irritation og udmattelse.

Efter nogen måneder på den måde, tænkte jeg at en ny strategi var på sin plads, så jeg forhørte mig og læste lidt – og fandt frem til at hun samarbejdede med mig om at have det skidt. Først tænkte jeg WTF det lan da ikke passe……. Den glade skønne lille pige – samarbejder hun med mig om at have det skidt??? Jeg kunne næsten ikke tro det.

Men det gik langsomt op for mig, at hun spejlede mig fuldstændig i afmagten, irritationen og udmattelsen.

Jeg tog skeen i den anden hånd, og besluttede mig for at ændre min egen tankegang og tilgang 180 grader.

Samme aften og gennem hele dagen tænkte jeg bevidst tanker som

– ”Det bliver så dejligt når hun lægger sig og sover”

– ”Jeg glæder mig til at sige godnat til hende i aften”

– ”Hun er det bedste barn der findes” o.s.v.

Aftenen kom og jeg lagde hende i seng, kyssede hende godnat og gik ind i stuen.

Jeg holdt fast i min tankegang (det var ikke nogen nem opgave, kan jeg godt afsløre) og der gik faktisk lidt længere tid denne aften, inden hun satte i gang….. Men hun satte i gang, og græd fra sin tremmeseng.

Jeg holdt fast i min ro, og gik roligt ned gennem gangen (i modsætning til at trampe med en negativ forventning) jeg kyssede hende i panden og sagde sødt og kærligt:

  • ”Vil du lægge dig ned og sove så dejligt, klokken er rigtig mange”

– hun fornemmede min ro, hun hørte min stille stemme og hun responderede på det hele – omgående.

Faktisk så hun noget overrasket ud, og stoppede sin gråd.

Hun lagde sig ned. Jeg gik ind i stuen og få minutter efter sov hun.

Så enkelt og så klart. For mig blev et stort skridt på rejsen som forælder, evnen til at se hende fra en helt anden vinkel, at se mig selv som forælder fra en anden vinkel, og lige der startede min rejse som leder i mit forældreskab, som den der styrer skuden, med børn der bliver set som samarbejdende i fællesskabet, som individer der er en refleksion af hvem jeg er, hvordan jeg har det og på hvilken måde jeg er i verden på.

Det blev tydeligt for mig hvor stort det er at være rollemodel, trendsætter og leder i egen familie, og hvor stor indflydelse dine tanker og dit sprog har på daglig trivsel.

Derfor har jeg gjort det til min mission at hjælpe andre forældre med ikke at falde i – men holde fast i hvem det er der er direktøren i deres liv, og dermed i deres families liv.

Mine børns sjæl skulle have lov at folde sig ud, under vejledning og i trygge rammer. Men de skulle ikke ligge under for hvordan jeg havde det længere, og her begyndte der virkelig at ske forandringer i mit liv.

Tjek mit online forløb ud – her arbejder vi med dit lederskab, med din rolle i dine børns liv og med at ændre det. Naturligvis kan det ikke ske på et øjeblik, og 8 uger sammen med mig kan måske ikke forandre alt – men det kan sætte dig igang, og give dig et godt skub i den rigtige retning.

Jeg håber du vil følge med her på bloggen, på facebook  https://www.facebook.com/bbfamiliebehandling/

på instagram hvor jeg hedder “Mokjha” og i det hele taget, at jeg kan få lov til at inspirere dig – som jeg har gjort det face to face med mange familier allerede.

IMG_1840

Kærligst Mona

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *